juni 24, 2024

Durf ik dat?

Een tijdje terug gingen mijn man en ik naar een tuincentrum waar we nog nooit eerder waren geweest. Altijd leuk, want dan zie je weer andere dingen!

Nu zag ik buiten naast een enorme vijver waar oorverdovend kikker gekwaak uit kwam een grote speeltuin en ook een veldje met een tokkelbaan.

Eerst liepen we naar de vijver. Zouden de kikkers ook zichtbaar zijn of zou het blijven bij alleen het geluid?

Het was even zoeken, maar toen zag ik er 1 en 2, 3, 4, 5. Uiteindelijk echt meer dan 10.

Het veldje met de tokkelbaan lag ernaast. Er waren geen kinderen aan het spelen. Zal ik? Laat ik eens kijken of ik de tokkel naar het afspringplatform kan krijgen. Mijn man vond het wel leuk en had zijn telefoon al gepakt voor een foto.

Maar hoe kom ik er nu op te zitten? De tokkel hangt hoog, dus ik kan er niet staand op gaan zitten. Dus moet ik springen. Oeh, durf ik dat? Hoe doe ik dat?

Echt spontaan voelde het allang niet meer. Uit mijn comfort zone des te meer…

Mijn eerste sprong was eigenlijk gewoon alleen van het platform af en de tokkel vasthoudend mee lopen over het gras. Het zag er zeker niet charmant uit. Oehm.

Toch besloot ik nog tot een 2e poging! Erger dan die eerste kan het nooit worden. 😉

En nu ging ik ervoor! Ik sprong en trok me op aan mijn armen en kon op de tokkel gaan zitten. Roetsj, hoooooho. Ik had alleen niet ingeschat dat ik door mijn gewicht met mijn kont over het gras zou glijden.

Mijn eerste vraag was dan ook aan mijn man of ik geen groene kont had. Dat bleek gelukkig mee te vallen. Maar het gevoel om door de lucht te zwieren was wel erg fijn geweest.

Mijn acties hadden wel de aandacht van een paar kinderen getrokken die nu ook wilden tokkelen. Toen kon ik zien hoe het echt moest…. Zij trokken zich gewoon helemaal op waardoor ze zelfs op de tokkel konden gaan staan.

Van een spontane ingeving naar een uit mijn comfort zone actie. En wel het gevoel als overwinnaar uit de bus te zijn gekomen!

Hoe vaak geef jij toe aan je spontaniteit?

Merk je dat je vastzit in gedachten als dat hoor ik als volwassene toch niet meer te doen?

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>