augustus 31, 2022

Bijna 50 jaar op aarde!

Eerst vond ik het niet zo bijzonder. Aanstaande zaterdag word ik 50 jaar!

Mijn man vond zijn 50e verjaardag wel de mooiste verjaardag die hij had meegemaakt. Ook omdat er veel mensen langskwamen die hij niet vaak zag.

Ik wilde het eigenlijk klein vieren, met alleen een groepje echt fijne vriendinnen. Maar dat bleek niet haalbaar. Pffff, de meesten zijn nog op vakantie… Dus nu ga ik het vieren met wat familie en wat vrienden met een high tea. Hoewel het anders is dan ik me had voorgesteld, heb ik er zeker zin in!

Maar 50 jaar! Ik loop dus al 50 jaar rond op deze aardbol. Het zette me toch even aan het denken. Ik ben dus al 12 jaar ouder dan mijn moeder ooit geworden is…

Maar ik heb ook 50 jaar ervaring met het leven. Terwijl ik soms het gevoel heb dat ik net begin. Herken je dat?

Tot zo’n 3 jaar terug liet ik het leven op me af komen. Ergens is dat nog steeds wel zo, maar ik heb wel het gevoel dat ik er nu zelf een richting aan geef. Ik ben veel bewuster bezig met dingen. Ik heb mezelf aardig leren kennen in deze 50 jaar. Ben me ervan bewust dat ik nooit uitgeleerd ben. Ik heb me heel vaak aangepast en ondergeschikt gevoeld ten opzichte van anderen. Besef me nu ook dat ik hier mag zijn en dat ik soms mezelf voor een ander mag stellen. Maar ik weet nu ook dat ik ook anderen graag help de richting in het leven te vinden.

Hoe goed ken jij jezelf? Weet je al wat jouw doel of zingeving is in dit leven?

Wil je dit verder ontdekken en sta je open voor mijn begeleiding? Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek op samendieper.nl/adviesgesprek

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>