Danielle Tebbens

10 werkgevers, 2 beroepen en nu eindelijk mijn passie gevonden! 

Jarenlang verschool ik me in mijn administratieve jobs. Lekker onzichtbaar. Lekker veilig!

Als kind werd ik op school veel gepest. Mijn moeder overleed toen ik 6 was en mijn vader stond er helemaal alleen voor met mij en mijn zus.

We verhuisden op mijn 8e weer terug naar mijn geboorteplaats Den Helder om meer ondersteuning van de familie te kunnen krijgen.

Ik werd op school in Den Helder veel gepest omdat ik te zwaar was. Gelukkig had ik wel enkele vriendinnen. Maar het pesten heeft mij wel een negatief zelfbeeld gegeven. Ik kon goed leren en dat gaf me wel zelfvertrouwen.

Ik heb vele jaren in diverse administratieve functies gewerkt. Maar elke paar jaar was ik de uitdaging kwijt en zocht ik weer een nieuwe baan.

Uiteindelijk heeft het me heel wat banen gekost voordat ik erachter kwam dat ik mijn werk in de financiële administratie helemaal niet zo leuk vond als dat ik mezelf altijd had voorgehouden. Ja, ik kon goed met cijfers en Excel omgaan en de waardering was fijn. Toch waren er meer dingen waar ik goed in was. En die ik spannend, maar ook leuker vond. Toch koos ik er niet voor.

Nu ik als coach aan het werk ben, zie ik de logica van mijn vroegere keuzes.

Ik koos na mijn schoolopleiding voor een baan op administratief gebied. Dat was iets waarvan ik zeker wist de ik het kon. Zekerheid en financiële onafhankelijkheid waren 2 dingen (normen en waarden) die ik van huis uit had meegekregen. De zekerheid zorgde ervoor dat ik pas naar een nieuwe baan ging uitkijken als ik het werk echt met mijn ogen dicht kon doen. Ik wist ten slotte wat ik had en ik wist nooit wat een nieuwe werkgever ging bieden. En als ik dan zover was ging ik toch weer op zoek naar hetzelfde werk in een nieuwe omgeving. 

Ik heb op een gegeven moment toch stappen genomen om een andere functie (Functioneel Beheer) te gaan doen. Dat was een moeilijke beslissing omdat ik daarmee een stukje achteruit ging in salaris en dus inging tegen de waarden die ik thuis had meegekregen. Maar het heeft me wel gebracht waar ik nu ben.

Het willen werken als professioneel coach is daarna ontstaan vanuit een traject waarin ik mezelf en mijn passie wilde ontdekken. Ik heb daarvoor de workshops Be The Change en Why Have You Come To Earth? gevolgd. Vanuit dit traject is naar voren gekomen dat het mijn grote passie is om mensen te helpen en met elkaar te verbinden. Zie hieronder ook mijn missie die hierbij aansluit.

Vanuit mijn werk als Functioneel Beheerder (collega’s helpen met IT problemen) ben ik doorgegroeid naar coachende en verbindende Scrummaster. En nu naar zelfstandig ondernemer in mijn eigen coaching praktijk!

Vanuit mijn passie en om als professioneel coach te kunnen gaan werken, heb ik een aantal opleidingen gevolgd:

  • Post HBO opleiding tot professioneel coach bij Balansgroep (geaccrediteerd door de NOBCO, dé organisatie voor coaches)
  • Leadership and influence training vanuit Be The Change Movement
  • Interne opleiding tot facilitator binnen de NN-group
  • Psychosociale Basiskennis bij ConAmore
  • Gecertificeerde DISC- en drijfveren analyse

Nu ik als coach werk, werk ik meer vanuit mijn gevoel en intuïtie. Ik ervaar meer rust. Mijn hulpvaardigheid komt daardoor helemaal tot zijn recht. Aan het eind van een dag voel ik me helemaal voldaan. En ik ben daarnaast extra blij als ik iemand help aan een nieuw inzicht of als diegene een stap naar een doel heeft gezet.

Graag wil ik iedereen die het gevoel heeft niet gelukkig te zijn in hun werk, helpen om eerst naar zichzelf te kijken. Ik ben je wegwijzer en geef je de richtingen aan waar je kan kijken. We kijken naar jouw normen, waarden, talenten en vooral jouw passie! Daarna volgt de nieuwe baan die daarbij past bijna vanzelf!

Ik bied je een veilige en warme begeleiding waarin je volledig jezelf kan zijn. Ik heb de ervaring die jij nodig hebt. Daarnaast ben ik ook praktisch.

Bij al je vragen op het gebied van ontwikkeling, competenties of loopbaan help ik je graag!

Mijn werkwijze

Met rust, vertrouwen en respect en vanuit verbinding geef ik je de ruimte om dieper naar binnen te gaan en te ontdekken waar je belemmerende overtuigingen zitten. Daarna gaan we samen de ontdekkingstocht aan om te kijken hoe deze voor jou het beste opgelost kunnen worden. Hierbij heb jij altijd de regie en bepaal jij het tempo.

Mijn missie

Ik wil verbinding maken onder de waterlijn en daarmee anderen helpen zich te ontwikkelen en gelukkiger (met elkaar) te leven.

Gratis brainstorm gesprek

Wil je graag fluitend naar je werk gaan? Wil je je vrij en blij voelen op je werk?

Ik hou in mijn agenda beperkt ruimte vrij voor een gratis De baan van je dromen! brainstorm gesprek.

>