• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • De als vanzelf ontstane levenslange familiebanden

augustus 4, 2022

De als vanzelf ontstane levenslange familiebanden

Afgelopen week schrok ik behoorlijk toen ik een mailtje van mijn tante kreeg. Ze bleek erg ziek geweest te zijn, zonder dat ik dat wist!

Ik heb een tante waar ik een speciale band mee heb. Zij is het jongste zusje van mijn al vroeg overleden moeder.

Zij heeft veel vragen beantwoord over mijn moeder en ook veel verhalen verteld over vroeger.

Mijn tante heeft ook, toen dat mogelijk werd, ervoor gezorgd dat er een herdenkingsplek voor mijn moeder kwam. Zij was gecremeerd en haar as was verstrooid. Toen ik jong was gingen we nooit naar de urn maar toen ik volwassen werd en zelfstandig toen miste ik dat toch wel echt.

Het feit dat mijn tante voor zichzelf maar ook voor mij en mijn zus een herdenkingsblad aan de herinneringsboom heeft aangevraagd, vond ik heel mooi.

Ik belde of mailde mijn tante eigenlijk altijd wel elke paar maanden. Ook ging ik eens in de zoveel tijd langs. Maar met Corona werd dat wat minder. Op bezoek werd afgeraden.

Laatst viel me ineens op dat ik geen berichtje kreeg op de geboortedag van mijn moeder. Dat was reden om toch weer eens te mailen. Wetend dat we elkaar lang niet gesproken en gezien hadden. En dat dat ook door mij kwam…

Binnen 2 dagen kwam het antwoord dat ze erg ziek was geweest. Niet alleen door Corona, maar ook door een andere onbekende oorzaak. Ze was nu heel langzaam weer aan het opkrabbelen.

Oeh, dat bericht kwam best hard aan. Mijn tante is niet de jongste meer en ik had er niet aan moeten denken haar te verliezen. Ik voel me schuldig dat ik niet eerder contact heb gezocht. Tegelijkertijd wist ik het natuurlijk niet en had ik ook niets kunnen doen voor haar in praktische zin. Maar er zijn en aan haar denken had haar wel mentaal kunnen steunen.

We nemen elkaar niets kwalijk. Gelukkig! En ik ga het contact zeer binnenkort weer aanhalen. Even bellen en afspreken dat ik haar weer ga opzoeken. Want ze blijft mijn liefste tante.

Ik had het druk met thuiswerken en studie en vond het moeilijk om alle contacten online te hebben. Ik heb me toen teveel laten meeslepen door de drukte van alle dag. Het is dan ook extra belangrijk om regelmatig even terug te komen in het Nu. Daarom heb ik voor iedereen die dat herkent een overzicht met tips gemaakt. Voel je vrij om deze te downloaden via SamenDieper.nl/gratis-leven-nu

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>