juli 2, 2022

Druk, druk, druk

Laatst bedacht ik me tijdens een werkdag dat ik thuis nergens meer aan toe kwam. Mijn werkdagen zaten vol met overleggen, aan het eind van de dag was ik moe en wilde ik niet zoveel meer. Dat zorgde ervoor dat zoveel klusjes en ook een studie bleven liggen.
Ik besloot dan toch maar een paar dagen vrij te nemen en die dagen dan ook echt met de klusjes en studie aan de slag te gaan.

Toen die 2 extra vrije dagen er eindelijk waren, zette ik mijn wekker wel een uurtje later dan normaal. Ik was tenslotte vrij! Maar na mijn standaard ochtendroutine ging ik direct aan de slag. Dingen uitzoeken, dingen regelen. Wel even koffie drinken tussendoor zoals ook op een normale thuiswerkdag. En weer verder. De tijd ging best snel. Gelukkig kon ik wel al wat taken afronden en kon ik ook aan mijn studie werken.
Hoewel ik aan het eind van de middag blij was met alles wat ik had gedaan, was ik ook moe en had ik een flinke hoofdpijn. En was mijn takenlijst zeker nog niet leeg.
Wat ik misschien nog wel het moeilijkste vond: ik had enorm uitgekeken naar een paar vrije dagen, maar ik had het gevoel dat ik zelfs nog harder had gewerkt dan op een normale werkdag! Het voelde niet als vrij!

Dat gevoel zorgde ervoor dat ik me de volgende dag heel bewust “vrij” gaf. Alleen die dingen doen waar ik zin in had in plaats van een takenlijst afwerken.
Misschien was het zelfs alleen een verandering van mindset, maar het gaf me zoveel meer gevoel van rust, vrijheid en ontspanning. Zoveel fijner!

De eerste dag zat ik alleen maar in mijn hoofd. Die tweede dag was er ook ruimte om te voelen. Merk jij ook dat je te vaak alleen maar aan het denken bent? Neem af en toe een moment, dat kan 5 minuten zijn, om even te voelen hoe het met je gaat.

Ik heb een aantal eenvoudige tips om meer en bewuster in het NU te leven.
Ontdek hoe je hierdoor afrekent met je vermoeidheid EN je weer plezier krijgt!
Download deze op Samendieper.nl

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>