• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Een appeltje voor de dorst of door de zure appel heen bijten?

september 14, 2022

Een appeltje voor de dorst of door de zure appel heen bijten?

Op zoek naar een leuke manier om ons 5-jarig huwelijk te vieren, kwamen we terecht bij de Olmenhorst. Wij kregen daar een rondleiding en konden zelf fruit plukken.

De rondleiding was leuk, maar het zelf plukken was natuurlijk veel leuker! We gingen met een flinke hoeveelheid appels en peren op huis aan.

We besloten toen daar een appelboom te adopteren. Dan krijg je een vaste boom toegewezen waarvan je ieder jaar de appels zelf mag plukken. Superleuk en lekker!

Maar ik miste toch dat ik de ontwikkeling van die appels en de bloesems niet kon zien. Toen een deel van onze tuin aangepast werd, gaf dat voor mij gelegenheid om een eigen appelboom te kopen en planten. Deze appelboom is een MiniTree. Die wordt niet groter dan 2 meter en is heel makkelijk in het onderhoud. Niet dat ik nu reclame wil maken 😃.

Dit jaar heeft de boom 9 enorme appels. Dat is meer dan ie tot nu toe ooit heeft gehad. En hoewel het meestal wachten is tot eind september las ik dat je soms ook gewoon kan proberen of de appels al rijp zijn. Proberen kan door proeven of te kijken of de pitjes al bruin of zwart zijn. Omdat ze er zo groot en mooi van kleur uitzien besloot ik een appel te plukken en die besloot direct mee te geven. Die wilde dus graag gegeten worden.

Vanmiddag was de test…. Hap! Oef, die was nog wel heel erg zuur! Maar wel sappig.

Na de eerste hap toch wat twijfel. Ga ik hem helemaal opeten? Het sappige en ook een stukje trots dat dit uit eigen tuin kwam, gaf de doorslag. Hij ging helemaal op al was het niet helemaal mijn smaak.

Daarna toch nog even de pitjes test gedaan. Hoe ziet dat er dan uit? Deze waren half wit en half zwart. De overige appels laat ik nu nog even hangen, die heb ik toch liever wat minder zuur.

Hoe kijk jij naar je werkdag? Is dat voor jou een zure appel waar je doorheen moet bijten of zie jij je werk als een lekker appeltje voor de dorst?

Wil je deze appel een keer delen? Meld je dan aan voor een van de gratis adviesgesprekken op samendieper.nl/adviesgesprek

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>