april 22, 2024

En hoe nu verder?

Ik bedacht me vanmorgen spontaan dat ik nu 1 jaar fulltime ondernemer ben. Dat is best een mijlpaal! En 2 jaar echt actief bezig om mijn coachpraktijk te laten groeien.

Misschien goed om je even mee te nemen in mijn verhaal.

In januari 2022 heb ik mijn bedrijf geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Om mijn droom van een eigen coachpraktijk waar te maken. Maar die stap zorgde natuurlijk nog niet voor de stroom klanten die ik wilde. ☺️

Daarom besloot ik in april een traject te gaan volgen om meer te leren over hoe ik die klanten wel zou krijgen en hoe ik dat technisch allemaal kon aanpakken in de beperkte tijd die ik had naast mijn vaste baan als Scrummaster. Toen besloot ik me te richten op loopbaancoaching.

Ik voelde steeds meer de beperkingen die mijn vaste baan me gaf.

Begin vorig jaar, na 2 maanden soort van proeven aan de vrijheid door het opnemen van vitaliteitsverlof, de knoop doorgehakt en fulltime gaan ondernemen. Het gaf me vrijheid, maar ook voelde ik de druk dat ik snel succes moest halen. En het voelde ook vaak eenzaam.

Door de tijd heen ben ik me ook nog verder blijven ontwikkelen met de opleidingen psychosociale basiskennis, holistische massage en voetreflex therapeut. Met al die opleidingen kan ik nog meer betekenen voor alle toekomstige klanten.

Ook voelde ik dat ik stappen te zetten had op het gebied van mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik kreeg de mogelijkheid om een transformatieve retraite week op Terra Nova te doen. Heb ik een weekend systemische familieopstellingen mogen meemaken. Was ik assistent bij een workshop van Be The Change en ga ik nu naar een energetisch therapeut.

Vorig jaar ging ik wel freelance als re-integratiecoach aan de slag. Mooi werk om mensen te helpen weer stappen te zetten naar werk. Maar vaak genoeg krijg ik ook een spiegel voor gehouden. Gevoelens en situaties die ik zelf ook heb gehad of ervaren. Soms mooi, maar soms ook moeilijk om er mee geconfronteerd te worden.

Begin dit jaar besloot ik meer afwisseling te willen in de trajecten. Daarom ben ik nu spontaniteitscoach. Hierdoor heb ik met Graciella van My Healthy Way een podcast op kunnen nemen.

En hoe nu verder?

Dat weet ik zelf nog niet, maar ik houd je op de hoogte! 😀

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>