maart 31, 2023

Heb ik iets verkeerd gedaan?

Gelijk voel ik de onrust in mijn lichaam. Ik doe alles altijd met de beste bedoelingen.

En wil geen problemen veroorzaken. Niet voor anderen en zeker ook niet voor mezelf!

Laatst kreeg ik na het plaatsen van een post met foto op LinkedIn een berichtje waarin iemand vroeg of ik deze foto wel mocht plaatsen. Ik voelde me ergens gelijk aangevallen. Er werd verondersteld dat ik iets niet goed had gedaan.

Een goed bedoeld berichtje. Omdat diegene met een foto die op mijn foto leek zelf problemen had ervaren in het verleden. Maar ondanks dat ik wist dat ik deze uit een databank had gehaald met rechtenvrije foto’s (en voor de zekerheid nog eens extra gecheckt) gaf het me toch veel onrust.

Ik heb een overtuiging: ik ben niet goed genoeg. En die komt direct omhoog als ik een opmerking krijg. Dan voel ik me dat kleine meisje van vroeger. Als ik iets niet goed deed dan werd ik niet geaccepteerd en hoorde ik er niet bij.

Gelukkig weet ik tegenwoordig dat ik wel goed genoeg ben. Dat ik gewaardeerd wordt en heel veel goed doe. Maar soms wordt die overtuiging nog weer eens getriggerd. Ik ben me hiervan bewust en kan het naast me neerleggen.

Deze overtuiging heeft ook z’n positieve kant: in een traject zal ik me dus altijd voor de volle 100 % inzetten om te zorgen dat jij al het mogelijke uit dit traject haalt. En zal ik geen kansen onbenut laten om je net een stapje dichter bij je doel te brengen!

Maar hoe zit het met jou overtuigingen en zelfvertrouwen?

Een van de drie inzichten in mijn ebook gaat over het opbouwen van zelfvertrouwen.

Wil je daar nog wel wat meer aan werken? Vraag het ebook Van ‘werken voor geld’ naar ‘de baan van je leven’! dan aan op Samendieper.nl/ebook

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>