oktober 26, 2022

HERFST

Mooie rood-oranje kleurende bladeren, beukennootjes, eikeltjes , kastanjes, wit glanzende paddestoelen die uit alle oude boomstammen tevoorschijn lijken te springen, mystieke dauw over de velden in de ochtend. Zoveel mooie dingen!

Op momenten dat het erg druk is op mijn werk en privé vind ik het heerlijk om even naar buiten, de natuur in te gaan.

Maar het geeft me ook een gevoel van afscheid. Afscheid van de warmte van de zomer. Afscheid van de bloeiende planten en het verse groen. Afscheid van het licht, het wordt al weer zoveel vroeger donker.

Het afscheid zorgt ervoor dat ik altijd wel een stukje weemoed voel in deze tijd. Soms voelt deze periode ook wel donker en zwaar. Tijd om naar binnen te gaan. Zowel fysiek als ook mentaal.

Herfst is voor mij tijd voor reflectie. Voor mij belangrijk. Hoe gaat het echt met mij? Hoe kan ik me verder ontwikkelen? Wat ga ik doen? En vooral wat heb ik nodig? En dus ook tijd om even een stapje terug te doen. Tijd voor zelfzorg, rust en loslaten van alles dat mij niet meer dient.

Waar ik me zorgen over maak zijn collega’s om me heen die jaar in, jaar uit hetzelfde werk blijven doen… Zonder waardering en zonder gezien te worden. Bang voor verandering, voor het loslaten. Bang om uit de massa te stappen en dan wellicht niet meer te voldoen. Bang voor de financiële impact als ze ermee stoppen. Ik verwacht dat ze op deze manier wel naar een bore-out gaan!

Hoe zit het met jou?

Wat doet de herfst met jou? Wat laat jij los? Durf jij de veranderingen aan te gaan?

Ervaar jij passie in je huidige baan ?

Ik wijs je de weg om je eerst jezelf beter te leren kennen een zo de weg naar je passie in te laten slaan. Zodat je weer vrolijk en met energie thuis komt van je werk!

Ik geef maandelijks 6 gratis adviesgesprekken weg. Wacht niet langer en reserveer er nu een via samendieper.nl/adviesgesprek

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>