maart 3, 2023

Hoe krijg je je hoofd leeg?

Mediteren, naar binnen keren, tijd voor jezelf nemen. Je wordt er tegenwoordig mee om de oren geslagen.

Is dat iets wat jou lukt? Of blijft je druk in je hoofd, malen over werk, misschien zelfs piekeren. Omdat je het niet meer echt naar je zin hebt en eigenlijk niet weet wat je wilt?

Het doel is om je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Maar je hoofd is nooit leeg! En je gedachten zijn nooit weg. Je gedachten horen bij je. Je kunt ze hooguit wat minder chaotisch of wat zachter krijgen. Maar weg gaan ze nooit.

En op het moment dat je wat meer in het nu bent, zullen je gedachten wat rustiger zijn.

En hoe kan je meer in het nu zijn? Door te voelen, zien en horen (ervaren) wat er op dit moment is.

Als je lekker buiten in de natuur gaat wandelen en je kijkt om je heen, dan ben je in het nu. Hoor je de vogeltjes? Zie je de eerste knoppen al weer aan de bomen? Zoek de specht die je hoort tikken tegen de boom!

Maar als je tijdens het wandelen toch al bezig bent met wat je daarna gaat doen, dan ben je wel lekker aan het bewegen maar helemaal ontspannen is het niet. Je hoofd voelt dan ook echt niet leeg.

Wat ik wel eens doe om in het nu te zijn? Naast het wandelen in de natuur. Is tekenen, kleuren of knutselen. Iets creatiefs. Echt me-time, in het nu zijn en ontspannen!

Omdat ik nu een nieuw houten tafeltje voor mijn coachruimte heb en daarop een houten theedoosje stond, kreeg ik het idee om het doosje dan te beschilderen. Nu gaat mijn tekenkunst niet zo ver, maar een zonnetje en wat bloemetjes lukken wel. Op de foto zie je het doosje voor en na mijn me-time 😊

Tips voor het leven in het nu, meer energie en meer zelfvertrouwen vind je ook in mijn ebook ‘Drie praktische tips voor meer werkplezier!’. Vraag deze aan op Samendieper.nl/ebook

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>