• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Hoe stel jij je aan iemand voor?

juli 2, 2022

Hoe stel jij je aan iemand voor?

Kan jij die vraag direct beantwoorden?

Soms denk je dat precies te weten. Je weet wat je kwaliteiten zijn, je weet wat je normen en waarden zijn en je weet ook hoe je in het dagelijks leven reageert op verschillende situaties. Maar wat zeg je als je je kort moet voorstellen? Ben je je beroep, ben je je hobby’s, ben je je passie, ben je je rol in het gezin? En doet dat er allemaal toe?

Afgelopen weekend was ik op retreat bij Avani, georganiseerd door Mathijs Bos. Drie dagen met een groep mensen waarbij het ging om samen te delen, oude patronen te helen maar ook om te spelen en plezier te hebben!

Een deel van de groep kende ik wel al, daar had ik via Zoom sessies al kennis mee gemaakt door te delen over hoe het met ons ging en antwoorden op de verdiepingsvragen van Mathijs. Maar toch, dan zo live bij elkaar… hoe voelt dat?

De ontvangst voelde heel warm en welkom. Iedereen stond met iedereen te praten. Daarna volgde een eerste samenkomst in een ruimte. Waar ga ik zitten in de cirkel of naast wie? De eerste dag dacht ik er nog niet heel erg bij na, wilde ik vooral niets missen.

En toen kwam ik er na een te korte, onrustige nacht achter dat ik me helemaal niet okay voelde. Ik heb die ochtend echt meerdere momenten gedacht: ik wil naar huis. Het was lang geleden dat ik zoveel gehuild had. Maar eerst wist ik niet waarom ik me zo voelde. Ik liep echt keihard in mijn valkuilen. Niet voldoende zelfzorg en teveel aandacht voor de anderen waarbij ik ook nog eens hun energie meenam. Mijn oude patronen waaraan ik gewend was, maar die me niet altijd dienen. Gelukkig werd ik zacht opgevangen en kreeg ik de mooie kans om alsnog mijn ruimte te nemen.

Vanaf dat moment kon ik weer opkrabbelen. Heel bewust van mijn ruimte en mijn verplichting naar mezelf om goed voor mezelf te zorgen. Dat ik daarbij af en toe buiten de groep was, was ook okay. Alles mocht! In de middag mocht ik dansen en bewegen voor de groep (met 4 anderen) om zo ook nog mijn ruimte te vergroten. Heerlijk om te bewegen! Vanaf dat moment kon ik langzaam verder openen. En kon ik de keuze maken om vroeg te gaan slapen. En dat was heerlijk!

Op zondag werd ik een stuk uitgeruste wakker. En vanuit mijn eigen kracht kon ik toen ook weer geven aan anderen. Maar voortdurend bewust van mijn ruimte en daardoor ook met meer zelfvertrouwen. Er werd nog veel gedeeld, veel geheeld op energiek gebied. Super mooi en waardevol! Als afsluiting hebben we individueel en als groep nog even alle ruimte genomen door te dansen, te springen, gek te doen. Onze afsluiting was een heerlijke groepsknuffel waarbij we in elkaar gedraaid waren. Super!

Ik dacht echt dat ik wel scherp had waar ik stond en wie ik ben, maar zo’n weekend buiten mijn comfortzone geeft me toch weer nieuwe inzichten.
Net als tijdens dit weekend, ben ik graag de veilige ruimte waarin jij welkom bent om te ontdekken of jouw patronen je nog dienen. Kijk op samendieper.nl voor meer informatie.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>