oktober 2, 2023

Hoe ver nog?

En die vraag niet 1, niet 2, niet 3 x maar wel tig keer.

Herinner je je dat nog van het wandelen of fietsen? Misschien was je zelf degene die de vraag stelde of herken je het van je eigen kinderen?

Laatst heb ik samen met mijn man en vrienden een wandelweekend gedaan rondom Nijverdal. Meestal gingen we een dag samen op pad, maar we besloten te kijken of 2 dagen ook leuk was. Voor onze vrienden was het ook gelijk een training omdat ze binnenkort de Camino in Portugal gaan lopen.

We hadden 2 losse routes gevonden. De eerste vanuit Holten naar Nijverdal. Zo’n 16 km en voor dag 2 vanuit Nijverdal naar Raalte. 18 km.

De route van de eerste dag was heel erg mooi. Echt heel veel bloeiende heide. Alleen was het wel erg warm en benauwd weer en vielen er een paar kleine buitjes. Naast het genieten van de omgeving, was het ook fijn om bij te praten over onze levens en plannen. Een hele fijne en mooie dag! De 16 km liepen we dan ook redelijk makkelijk weg. Het was uiteindelijk toch wel fijn om weer in Nijverdal te zijn.

Op dag 2 begonnen we met het bepalen van het begin- en eindpunt van de wandeling. Deze begon namelijk hetzelfde als die van dag 1 geëindigd was. Een beetje een saai stukje door Nijverdal. En het eindigde met een stuk over het industrieterrein bij Raalte. Door die 2 stukken er af te halen, bleef er 12 km over. Waar lagen onze grenzen? Voor de niet getrainde wandelaars leek dit een mooie afstand. Onze vrienden wilden het laatste stuk wel lopen voor de training.

Het was deze dag heerlijk mooi weer. Strak blauwe lucht met een lekker fris windje.

Nadat de stijfheid er een beetje uitgelopen was, ging het weer lekker.

Ook hier kwamen we weer langs de heide. De route gaf aan dat we over het fietspad erlangs gingen. Ik stelde voor om juist er over heen te gaan. Dat bleek te kunnen en was echt genieten! Helemaal in het NU!

Voordat we nog een 2e stuk natuur zouden zien, liepen we door een dorp en tussen de weilanden. Toen werd het voor mij wel zwaar. Had ik toch mijn eigen grenzen overschat?

Gelukkig was ook dit natuurgebied weer heel mooi en wel heel anders. Dat gaf voldoende afleiding en genot om het vol te houden. Ook wetend dat het eindpunt in zicht was, hielp zeker!

Maar grenzen stellen blijft lastig. Niet alleen als het om ontspanning gaat. Maar ook in het dagelijks leven, op je werk. Loop jij tegen grenzen aan? Ervaar je weinig uitdaging? Weet je eigenlijk niet zo goed meer wat je wil?

Ik heb een e-book geschreven Van ‘werken voor geld’ naar ‘de baan van je leven’! met daarin de inzichten die ik opdeed tijdens mijn reis naar mijn passie in het werk. Wil jij die lezen? Vermeld “NATUUR ” in de comments dan zorg ik dat je het e-book krijgt.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>