augustus 3, 2023

Hoge bergen, diepe dalen

Dat was wat ik me voorstelde bij de wandelingen die we wilden toen tijdens onze vakantie in Oostenrijk.

In Nederland wandelden ik en mijn man regelmatig. Ook zeker wel wat langere afstanden tot zo’n 16 kilometer. In Nieuw Zeeland hebben we de Tongariro crossing gelopen. 19 kilometer door vulkaan landschap.

Ik dacht dus dat we wel wat aankonden.

De eerste wandeling was slechts 7 km en eigenlijk alleen maar afdalen. Van 2200 meter in de sneeuw! terug naar 1600 meter. Het werd het jodelpad genoemd. In stukjes leerde ik jodelen en dat hield de sfeer er goed in. Het pad liep kronkelend over de bergweiden waar in de winter volop geskied werd. En met vele mooie uitzichten. Maar toen we nog niet op de helft waren werd de pijn in de kuiten van mijn man al zodanig vervelend dat hij als een skiër zigzag ging lopen. Dat viel tegen!

We haalden ons eindpunt van die dag, maar de volgende 4 dagen ging het lopen echt lastig.

Om de spieren toch te blijven gebruiken, hebben we korte wandelingetjes uitgezocht zonder al te veel klimmen en dalen. Toen merkte ik al op dat ik het klimmen echt niet gewend was. 80 meter omhoog gaat niet zo vlot, zeker niet als dit over een bospad gaat met veel boomwortels. Waar de omschrijving aangaf dat het een wandeling van een uur was, waren we bijna 2 uur onderweg. Maar het was wel leuk!

Bij de hoogste waterval van Europa, Kimml 380 meter liep een pad omhoog waarbij je regelmatig nieuw uitzicht op de waterval kreeg. Natuurlijk wel met een stijging van die 380 meter. Het ene stuk steiler dan het andere, maar wel pittig. Doordat je regelmatig getrakteerd werd op het volgende, geweldige uitzicht, werd je aangemoedigd om door te gaan. Het pad liep ook door een geweldig stuk natuur. Uiteindelijk hebben we op basis van de tijd besloten niet helemaal naar boven te gaan. We moesten ook nog naar beneden, wat gelukkig (ook voor mijn man) nu wel meeviel.

Natuurlijk ging de spierpijn over! Maar de ervaringen zorgde er wel voor dat we de lange wandelingen met veel hoogteverschillen niet aandurfden.

Ik was best teleurgesteld in deze wandelervaring. Mijn verwachtingen waren niet realistisch. Maar tegelijkertijd ook wel blij dat we dit wel gedaan hebben! Nederland is duidelijk anders dan Oostenrijk…

Lopen jouw verwachtingen over je werk nog synchroon met de werkelijkheid?

Zou je wel eens willen kijken of er iets is wat je meer passie en plezier geeft?

Ik heb een e-book geschreven Van ‘werken voor geld’ naar ‘de baan van je leven’! met daarin de inzichten die ik opdeed tijdens mijn reis naar verandering. Wil jij die lezen? Vermeld “HOGE BERGEN” in de comments dan zorg ik dat je het e-book krijgt.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>