maart 31, 2023

Ik wil dat je gaat testen!

De ene na de andere zakdoek wordt al vol gesnoten.

Mijn man Léon is flink verkouden. Met een vol hoofd en weinig energie.

Op zich niets ernstigs natuurlijk.

Maar mijn gedachten gaan ondertussen wel al naar de dansvoorstelling in de Schouwburg waar we morgen heen gaan.

Dus vraag ik Léon of hij kon inschatten of we daar wel heen zouden gaan of niet. Dan kan ik de kaarten wellicht nog annuleren. Hij verteld me dat hij zich ook wat rillerig voelt, maar dat hij wel heel erg graag zou willen gaan.

De mogelijke koorts triggert mijn gedachten aan Corona.

Corona word eigenlijk al gezien als een griep waar iedereen voldoende weerstand tegen heeft.

Maar toch zei ik toen direct: dan wil ik dat je gaat testen op Corona!

Ik voel op dat moment al dat hij daar niets voor voelt. Maar ik weet even niet hoe ik dat ter sprake moet brengen.

We besluiten morgenochtend te kijken hoe het gaat omdat we dan de kaarten nog kunnen annuleren. Mijn “wens” tot testen werd daarmee niet verder besproken.

In de ochtend besluit Léon dat hij zich wel beter voelt, maar dat het niet slim is om naar de voorstelling te gaan.

Toen bespraken we ook nog mijn verzoek tot het testen.

Voor Léon voelt dit als opdracht omdat ik mijn gevoel er niet bij vermelde.

Ik wil anderen niets aandoen, geen pijn doen. Dus als ik met Léon naar die voorstelling zou zijn gegaan en hij had iemand aangestoken (met Corona), dan had ik me daar erg schuldig over gevoeld.

Het geeft hem wel een reden om het testen nogmaals te overdenken. Maar hij heeft het gevoel zijn lichaam goed genoeg te kennen om te weten dat deze verkoudheid geen Corona was.

Deze situatie ontstond doordat ik wel mijn behoefte aangaf, maar niet het gevoel en de feiten die alleen in mijn gedachten zaten. Bovendien gaf ik mijn behoefte ook niet aan als verzoek, maar als eis!

Achteraf gezien typisch een geval van niet goed gebruikte Geweldloze Communicatie 😉

Herken je dit soort communicatie? Zou je ook willen dat je meer vanuit je gevoel kan vertellen? Misschien gebeurt dit thuis na een lange werkdag of zelfs ook op het werk?

Geweldloze communicatie is een van de vele methodieken die jou kan helpen om de baan te krijgen waar je wel je passie en geluk in kunt vinden. Wil je hier meer over weten? Dan ben je van harte welkom in een brainstorm gesprek waarin we elkaar leren kennen en kijken wat het beste voor jou werkt. Meld je aan voor een van de 6 plekken die ik maandelijks beschikbaar heb op Samendieper.nl/gesprek

Ik spreek je graag!

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>