september 3, 2023

Ik wil iets opbiechten

Er is iets dat ik niet goed kan. Waarschijnlijk zijn er nog wel veel meer dingen die ik niet goed kan, maar deze zit me echt dwars.

Alle blogs op social media schrijf ik zelf. En daar krijg ik ook best positieve reacties op van mensen uit mijn omgeving. Vriendinnen, oud-collega’s, familie en ook coaches. Daarnaast heb ik ook een aantal volgers.

Ik was gevraagd om een stukje over mezelf te schrijven. Voor een website. Om mezelf voor te stellen. En dan kom ik dus niet verder dan een opsomming, liefst in chronologische volgorde van mijn leven. Vind ik het gewoon te moeilijk om alle emoties weer te voelen? Ik weet het eerlijk gezegd niet.

Nu heb ik een hele lieve man die juist heel goed is in het schrijven van pakkende teksten met veel gevoel. Maakt eigenlijk niet uit waar het over gaat. En omdat ik wel wil dat de tekst goed is, vraag ik zijn hulp.

Hij had na mijn eerste versie al wat voorstellen gedaan. En ik was al best blij met de tweede versie die ik gemaakt had. Voor mijn gevoel hoefde er alleen nog een sausje over of wat plakmiddel bij.

Daar zouden we samen voor gaan zitten. Alleen bij zijn eerste opmerking hoorde ik al teleurstelling of irritatie in zijn stem waardoor ik gelijk geraakt werd. Daar eindigde het samen. Om verdere irritaties te voorkomen heeft hij een nieuwe versie gemaakt waarmee ik zelf mag kijken wat ik wil. En die is natuurlijk gewoon goed.

Maar het is wel iets wat me dwars zit. Waarom kan ik dit niet zelf?

Ook op het werk kan zo’n situatie zich voordoen. Heb jij iets wat je collega beter kan dan jij? En vraag je dan hulp? Of hoor je op voorhand al die zucht waardoor je toch zelf verder klooit?

Of ben jij degene die de anderen altijd weer moet helpen? Zelfs na dertig keer uitleggen… En ben je dat helemaal zat?

In een werkomgeving kan dit uiteindelijk leiden tot bovenmatige stress en zelfs burn-out!

Ik heb een e-book geschreven Van ‘werken voor geld’ naar ‘de baan van je leven’! met daarin de inzichten die ik opdeed tijdens mijn reis naar mijn passie in het werk. Wil jij die lezen? Vermeld het in de comments dan zorg ik dat je het e-book krijgt.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>