februari 18, 2023

Jouw reden om te leven!

Toen ik jonger was, vond ik het vooral belangrijk om veel geld te verdienen en veel aanzien te hebben.

En dus wilde ik een belangrijke baan. Dat werd een baan in de financiële administratie want daar was ik goed in en dat kon ik ook goed overbrengen aan collega’s. En dat was toch zeker een belangrijke taak binnen een bedrijf! Dus kreeg ik waardering en aanzien binnen het bedrijf waar ik werkte.

Maar hoe zat het met mijn missie, passie, roeping en beroep? Oftewel mijn ikigai?

Ik deed wel iets waar ik goed in was. Misschien deed ik ook wel iets dat de wereld nodig had, hoewel ik daar mijn twijfels over heb. Dat was ook wel een beetje afhankelijk van het bedrijf waar ik op dat moment werkte. Ik kreeg er wel goed voor betaald. Maar ik hield er zeker niet van.

Toen ik er achter kwam dat het werken met mensen mij meer plezier gaf, heb ik ook de beslissing genomen om een nieuwe baan te kiezen waar ik wel minder verdiende. Maar het gaf wel meer passie.

Wat is jouw reden om te leven? Is jouw werk jouw Ikigai?

Wil je hier samen eens over brainstormen? Ik bied iedere maand een aantal gratis gesprekken aan. Meld je aan via SamenDieper.nl/gesprek dan neem ik snel contact met je op.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>