april 28, 2023

Ken jij de 4 Zen?

Mijn werk voelt niet als werk! Mijn werk is mijn passie.

Natuurlijk zijn er wel eens dagen dat het wat minder okay voelt. Dan werk ik om te leven.

Een Nederlandse filosoof René Gude heeft het vier Z-en model bedacht waarmee je bepalen of je de juiste baan hebt.

De 4 Z-en zijn:

1. Zinnelijk – wat geeft je energie? Wat vindt je leuk om te doen?

2. Zintuigelijk – hoe is de sfeer, is je werkplek fijn? Zijn er planten, is er voldoende licht?

3. Zinrijk – is het duidelijk aan te geven wat je taken zijn? Of is dit wazig?

4. Zinvol – past het werk bij jouw waarden? En kan jij je vinden in de missie en visie van het bedrijf?

Volgens de filosoof is dit ook de volgorde van belangrijkheid. Maar naar mijn idee kan je best heel erg leuk werk hebben, maar als je je niet okay voelt bij de missie van het bedrijf dan gaat het alsnog op termijn schuren.

Ik heb een e-book geschreven Van ‘werken voor geld’ naar ‘de baan van je leven’! waarin je alvast 3 inzichten krijgt waarmee je dichter bij jezelf en je passie komt! Vraag hem aan door in de comments 4Z te vermelden, dan laat ik je weten hoe je deze zo snel mogelijk krijgt.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>