maart 24, 2023

Kiezen tussen pijn en genot

Vanmorgen toen mijn wekker ging, ben ik gelijk opgestaan. Zoals altijd. Ik voelde ergens wel dat ik nog moe was, maar mijn automatisme nam het direct over.

Dus aankleden, even mijn man uitzwaaien, ontbijten, ademhalingsoefeningen en meditatie.

Een kleine uitzondering stond ik mezelf toe: het regende licht dus ben ik niet gaan wandelen.

Vanmorgen kreeg ik coaching. Daarheen rijdend liet ik het gevoel van vermoeidheid wat meer binnen komen. Maar ik keek ook wel uit naar de coaching. Tijdens de coaching werden een aantal van mijn angsten getransformeerd. Aan het eind voelde ik geen angst meer om te falen, geen machteloosheid meer. En een groot vertrouwen was ervoor in de plaats gekomen! Dank daarvoor Nina!

Op de terugweg kwam de vermoeidheid weer. Ik had mezelf beloofd een lekker broodje voor de lunch te halen. Maar vermoeidheid zorgt er dan toch voor dat ik iets meer GENOTwil. Dus kocht ik ook nog een smoothie, een croissantje en wat lekkers voor in de middag. Niet iets waar ik trots op ben

Tijdens de lunch heb ik even toegegeven aan mijn behoefte tot ontspanning en ben ik lekker gaan lezen. Heerlijk!

In de middag heb ik de ontspanning afgewisseld met de huishoudelijke taken. Beetje voor mezelf en een beetje voor het huis zorgen.

Aan het eind van de middag ging het zonnetje nog even schijnen en besloot ik een frisse neus te halen in het bos hier op loopafstand. Even wat beweging in de natuur. Ik zag er naartoe lopend al een buizerd vliegen. En in het bos hoorde ik heel veel vogels.

De frisse lucht heeft me nog wat nieuwe energie gegeven. En daardoor besloot ik ook nog even uit mijn comfortzone te gaan door het beoefenen van een Flow sessie uit Meditation Moments. Dat is nieuw en dus ook voor mij een probeersel.

De dag was zo een afwisseling tussen pijn en genot. Maar pijn doorstaan blijkt dan vaak toch daarna weer genot te geven.

Hoewel mijn ebook Van ‘werken voor geld’ naar ‘de baan van je leven’! heet, werkt deze ook voor dagen waarop je niet helemaal lekker in je vel zit! Ik heb in ieder geval ondanks mijn vermoeidheid toch een fijne dag gehad door het gebruik van mijn eigen tips 😀.

Wil jij deze en meer tips ook ontvangen? Vermeld dan GENOT in de comments, dan zorg ik dat ie naar je toekomt.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>