januari 23, 2024

Leef vanuit je hart!

Comfort zone? Ja, je weet wel die zone waar je je zo lekker veilig voelt.

Waar alles zo lekker bekend is.

Maar waar ook het gevaar van sleur ligt. Dag in, dag uit hetzelfde. Week in, week uit hetzelfde. Zeker als je hierin ook nog een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt. Stel je voor dat je iets een keer niet doet of anders…

Soms is het belangrijk om eens uit die comfort zone te stappen.

Zo stond voor mijn 2023 in het teken van vliegen. Niet in een vliegtuig, maar door indoor Skydiven en tandem paragliding.

Beiden kwamen redelijk spontaan op. Het Skydiven kwam op tijdens een etentje met een vriendin en we bespraken dat we altijd als we langs Utrecht reden naar het indoor Skydive centrum keken en dachten: dat wil ik ook wel eens doen! Toen hebben we direct plannen gemaakt om dit samen gewoon te doen. Lekker spontaan!

Toen vervolgens mijn schoonmoeder dat zag en aangaf dat ze dat ook wel wilde (voor haar 80e verjaardag!) ben ik natuurlijk ook weer meegegaan.

Het paragilden was iets wat ik zag tijdens onze vakantie in Oostenrijk. En in eerste instantie voelde ik gelijk: dat wil ik! Maar omdat mijn man niet wilde voelde het wel als moeilijker. En toen kwamen alle andere gedachten: Vind ik het niet te eng? Ik heb hoogtevrees. Kan ik het dan wel doen? Mijn verantwoordelijkheid om het voor ons beiden een leuke vakantie te maken stak ook direct de kop op. Maar mijn man was uiteindelijk degene die me het duwtje gaf om mijn eerste gevoel en spontaniteit te volgen.

En het was echt gaaf en leuk!

Toch zijn het niet alleen dit soort uit de comfort zone acties die je spontaniteit naar boven laten komen.

Ook in het dagelijks leven is het belangrijk dat je je spontaniteit kan laten bloeien. Zeg wat je wilt zeggen, zonder eerst rekening te houden met de gevoelens van alle anderen. Spreek vanuit je hart!

Wat was voor jou een moment waarop je hoofd je hart voorbij wilde gaan?

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>