• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Leren: ik kan er niet genoeg van krijgen!

juni 28, 2023

Leren: ik kan er niet genoeg van krijgen!

Wat was ik blij dat ik van school af was en kon gaan werken!

40 uur in de week aan het werk, maar daarnaast hoefde ik niets meer. Geen huiswerk, niets!

Maar ja, die droom spatte toch wel snel uit elkaar. Ik wilde toch wel een betere baan. Toen was het vooral leren om vooruit te komen in de wereld. Meer verdienen, een mooier en groter huis.

Ik kwam er wel langzaam achter dat het niet alleen maar om kennis vergroten ging. Ik raakte een keer overspannen. Dan is het fijn als je leert hoe je dat een volgende keer kan voorkomen. Persoonlijke ontwikkeling begon zeker na mijn 40e steeds meer te trekken.

Eerst eens een weekend workshop van Be The Change (de Amerikaanse trainers komen in juli voor een laatste keer in Nederland). Later zorgde een hele week met deze trainers ervoor dat ik mijn angst om voor een groep te staan overwon.

Dus ging ik op mijn werk ook voor een groep staan. Met een teambuilding. En daarna met een verbindingsactiviteit voor de hele afdeling. Daar ontstond wel het eerste gevoel van passie.

Ik merkte dat ik 1 op 1 gesprekken wel altijd fijner vond, die gingen dieper. Het gevolg was een coach opleiding. Wat gaaf om anderen zoveel mooie inzichten te geven! Daar wilde ik mee verder. Bijna nog voordat deze opleiding afgelopen was, had ik me aangemeld voor psycho sociale basiskennis. Een mooie verdieping op de coach opleiding.

Daarna dacht ik wel even: nu is het klaar!

Toch volgde nog een training DISC- en drijfveren analyse. En wat boeken over familiesystemen en ACT.

Nu ga ik binnenkort aan de slag met een opleiding tot massage- en voetreflex therapeut. 😃 Met die laatste opleiding hoop ik een combinatie te creëren van metaal coachen naar het fysieke masseren.

Hoe verloopt jouw carrière? Nog niet helemaal iets gevonden wat je echt enthousiast maakt? Of nog niet op ontdekkingstocht gegaan? Zijn er opleidingen die je leuk lijken of ben je helemaal niet zo van het studeren?

Ik heb over de inzichten die ik opdeed bij het zoeken naar mijn passie een e-book geschreven Van ‘werken voor geld’ naar ‘de baan van je leven’! Wil jij die lezen? Vermeld dit in de comments dan zorg ik dat je het e-book krijgt.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>