september 3, 2023

Leven is leuk?

Ze zat huilend op de stoel tegenover me.

“Waarom voel ik me toch zo sh*t?” Marie probeert het gezin draaiende te houden en voelt tegelijkertijd ook nog een verantwoordelijkheid voor haar baan op de crediteuren administratie.

Marie was moe. Dat was zeker. De kinderen worden goed opgevangen als ze naar het werk is. Haar man helpt ook gerust mee in het huishouden. Maar Marie regelt alles thuis vaak liever zelf. Eten, boodschappen, was en schoonmaken.

De eerste stap die Marie leerde was dat ze het thuis niet alleen hoefde te doen. Vertrouwen dat het ook goed komt als ze taken aan haar man en aan de kinderen over laat.

De kinderen bleken het zelfs leuk te vinden om papa te helpen!

Na een tijdje kwam Marie toch weer bij me terug. “Ik voel me nog steeds niet happy”.

De vermoeidheid was wel minder, maar veel energie was er nog niet.

We gingen samen kijken naar wat haar energie geeft en wat haar juist energie kost.

Haar werk bleek haar zwaar op de schouders te liggen. Ze deed het wel omdat het geld binnen bracht, maar leuk was anders.

Samen brachten we haar talenten en drijfveren in kaart. Een aantal daarvan kwam wel overeen met haar huidige baan. Maar ze bleek ook een talent op het gebied van communicatie te hebben. Met deze nieuwe kennis is ze het gesprek met haar leidinggevende aangegaan. Deze bood haar de mogelijkheid om mee te gaan lopen bij de receptie, afdeling communicatie en bij marketing.

Een paar maanden later ontving ik een mooi kaartje van haar: Het leven is zeker leuk en lacht me tegemoet!

Twijfel jij ook of je wel op de juiste plek zit op je werk?

Ik heb een e-book geschreven Van ‘werken voor geld’ naar ‘de baan van je leven’! met daarin de inzichten die ik opdeed tijdens mijn reis naar mijn passie in het werk. Wil jij die lezen? Vermeld het in de comments dan zorg ik dat je het e-book krijgt.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>