juni 15, 2023

Loop je mee?

In plaats van mijn wandeling van het station naar kantoor loop ik sinds het corona-virus iedere ochtend een wandeling door de wijk.

Toen ik begon was het een rondje van zo’n 17 minuten. En toen kwam de app Ommetje van de hersenstichting waar meerdere collega’s aan meededen. Daarvoor moest je wel minimaal 20 minuten lopen. Dus nog een extra lus aan mijn rondje toegevoegd.

Inmiddels zijn we 3 jaar verder en loop ik nog steeds bijna elke ochtend hetzelfde rondje (en soms omgekeerd). Als onderdeel van mijn ochtend ritueel.

Op mijn wandeling hoor ik de vogels zingen. Soms zie ik ze ook. Vanmorgen vloog er nog een blauwe reiger de straat over en lande op het huis waar ik langs liep. Maar ik voel ook de energie uit de huizen komen als het geen vakantie is. Ik zie de ouders en kinderen die op de fiets stappen naar school en werk. Verderop mijn rondje zie ik juist de kinderen die lopend naar de school aan de andere kant gaan.

Gelukkig is het redelijk rustig met auto’s in de wijk. Soms vind ik het fijn om op de weg te gaan lopen. Een stukje verder loop ik langs de schooltuintjes. De kinderen hebben er vrolijke bordjes in felle kleuren bij gezet. Aan het begin van de zomervakantie zijn hier gratis courgette op te halen. Vaak zijn ze wel een paar kilo!

Rustig loop ik de straat in die me weer naar huis voert. Ik word gevolgd….of toch niet?

Het is een rood witte poes. Als ik stop, loopt ie nog even door maar komt dan weer terug.

Ze loopt langs mijn benen en geeft me kopjes. Als ik verder loop, loopt ze weer mee. Bij mijn huis neem ik even de tijd om haar aan te halen. Ze knort uitbundig. Liefst wil ze mee naar binnen, maar dat sta ik niet toe.

Mijn ochtendwandeling geeft me een fijne energie voor de dag. Hoe staat het met jouw energie in de ochtend? Voelt het als een sleur?

Ik geef morgenavond een Masterclass ‘Breek uit de sleur!’ Zo vind je (en score je) de baan van je dromen.

Meld je aan via Samendieper.nl/masterclass

✔ dinsdag 13 juni van 19.30 tot ca. 20.30 uur.

✔ via zoom!

✔ deelname is gratis.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>