juni 28, 2023

Luister je wel?

Een kakofonie aan geluiden om je heen!

Wat hoor je? De kinderen die aandacht vragen? Of de huisdieren die geen eten meer in hun bak hebben? Of misschien wel je partner die meer tijd samen wil?

En nu heb je even tijd voor jezelf genomen om in de natuur te wandelen. Dan hoor je echt alle vogels door elkaar. Je zou het bijna lawaai gaan noemen!

Hoe zit het met je eigen geluid? Je gedachten?

Hoor je je gedachten nog steeds herhalen dat je zo dom was om die ene gekleurde sok in de witte was over het hoofd te zien? En vervolgens natuurlijk je zoon dat hij echt dat hemd nu niet meer aankan.

Of blijf je nadenken over het feit dat het echt niet eerlijk is dat je laatst hoorde dat je collega wel een promotie en bonus had gehad en jij niet? Terwijl jij er al veel langer werkt en veel meer achterstand hebt weggewerkt.

Neem je wel eens tijd om bewust te luisteren naar je gedachten in plaats van je erin mee te laten slepen? Bijvoorbeeld door meditatie of een andere vorm van mindfulness?

Je bent niet je gedachten. Dus je kan ze ook met een korrel zout nemen. Wat voel je bij al die gedachten? Als je je bewust bent dat het maar gedachten zijn, dan hoef je daar ook niet emotioneel van te worden. Toch?

Maar als je het gevoel hebt dat je niet eerlijk behandeld wordt op je werk, dan is dat een reden om in gesprek te gaan. Vind je dat spannend? Ik kan je helpen om met verbindende communicatie aan de slag te gaan. Reserveer snel jouw tijdstip voor een brainstorm gesprek, dan spreek ik je snel.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>