• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Moeder, oma, grootmoeder en verder….

mei 5, 2023

Moeder, oma, grootmoeder en verder….

Een weekend vol met voelen, energie en lichaamswerk. En inzichten en concrete doelen.

Begin april heb ik me ondergedompeld in de workshop Familieopstellingen van Hylke Bonnema.

Hylke vertelde hoe hij zelf bij dit werk was gekomen en over zijn opleiding bij de bekende Bert Hellinger.

Voor Hylke is dit werk echt zijn levensmissie. Dit werk is nodig om de wereld een mooiere plek te laten worden voor iedereen. Familieopstellingen mogen als olievlek inzichten en natuurkrachten verspreiden. Een mooi doel!

Hylke legde daarna uit hoe de familieopstelling in 5 eenvoudige stappen konden werken.

We begonnen met het zetten van je intentie en vraag voor het weekend.

Een van de mogelijke werkvlakken van deze opstellingen is je dagelijks leven en je werk. Als je je werk een cijfer geeft dat lager dan een 8,5 ligt, dan is het tijd om je werk te gaan heroverwegen. Iedereen in deze tijd heeft de mogelijkheid om werk te doen dat als een 9,5 of 10 voelt.

Daarna was het heel belangrijk om goed in je lichaam te landen. Dit deden we door te dansen, te ademen en te rekken. Ook een stukje mindfulness paste hier goed bij.

Er volgden daarna meerdere opstellingen in groepjes van 2, 4 en 6. Hierbij werd ieder gevraagd iets te representeren. Voor de vrouwen was de lijn naar de moeder, haar moeder en de volgende moeders het meest belangrijk. Het gevoel en de energie deed daarna zijn werk en liet het veld bewegen. In eerste instantie omdat het nieuw is verwarrend, maar altijd goed.

De laatste 2 stappen vonden plaats In de laatste opstelling. Daarin bepaalde je zelf nog wat je nog niet aangegaan was en wat voor concrete stappen je na dit weekend ging zetten.

De familieopstellingen geven niet a la minute een oplossing op je vraag. Soms heeft dit tijd nodig om door te sijpelen. Maar het geeft zeker bepaalde inzichten mee. Voor mij was het een mooi weekend waarin bepaalde inzichten werden bevestigd. Maar ik heb ook zeker het gevoel dat er beweging is ontstaan in mijn energieveld. Ik laat je zeker weten als ik verandering bemerk.

Wat zijn jullie ervaringen met opstellingen en zijn er concrete veranderingen uit voort gekomen?

Nu hoef je niet altijd mee te doen aan een familieopstelling om verandering in je werk aan te brengen. Je kan je ook aanmelden voor de Masterclass ‘Breek uit de sleur!’ Zo vind je (en score je) de baan van je dromen.

✔️ Aanmelden via Samendieper.nl/masterclass

✔ maandag 8 mei van 19.30 tot ca. 20.30 uur.

✔ via zoom!

✔ deelname is gratis.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>