oktober 7, 2023

Nog 3 wachtenden voor u…

Een keer in de week eet ik een veganistische maaltijd die zo uit de diepvries in de magnetron gaat. Snel en makkelijk. Dat is zo gegroeid omdat mijn man die dag naar yoga gaat.

Allemaal prima natuurlijk! Alleen het bestellen en bezorgen van die maaltijden. Pfft. Kan dat niet makkelijker en beter? Gelukkig hoeft het maar eens in de 6 weken (meer past niet in de vriezer).

Wat er mis gaat? Bij de een krijg je gewoon een andere maaltijd als er iets op is of de 2 persoons variant. Als je belt geven ze aan dat je een volgende keer een maaltijd cadeau krijgt, maar daarvan zie je nergens meer iets van terug. Bezorging is standaard in de avond. Tot uiterlijk 22 uur. Maar 1 keer werd het na middernacht… De chauffeur had een laatste levering in Friesland en mijn adres lag nog op de weg terug naar huis voor hem.

Mijn geduld raakt wel een beetje op, dus nu maar gewisseld naar een andere leverancier. De keuze aan maaltijden was ook nog eens groter. Levering op abonnement kan ook eens in de 7 of 8 weken. Zag er goed uit. Bezorging overdag. Het leken allemaal pluspunten.

Helaas bleek er in hun systeem iets fout gegaan te zijn. Mijn bezorging was een dag vertraagd. Nu dacht ik: okay het bezorgvenster ligt tussen 8 en 18 uur. Hoe groot is de kans dat ie komt als ik om half 5 weg moet? Je raadt het al… in mijn geval 100 %

Omdat ik het toch bezorgd wil hebben, besluit ik ze te bellen. En kom ik in de wachtrij: er zijn nog 3 wachtenden voor u… Uiteindelijk word ik netjes te woord gestaan en spreken we af dat de bezorger de levering bij de voordeur zet als er niemand thuis is.

Het geeft me veel irritatie en mijn geduld word flink op de proef gesteld. Maar hetgeen is goed en ik hoef niet zo vaak te bestellen. Dat brengt het weer in balans.

Hoe zit het op jouw werk met jouw geduld en irritatie? En misschien ook wel boosheid, verdriet of angst? Zijn die nog in balans met de goede emoties blijheid, verrassing en verbazing?

Ik merkte zelf dat mijn werk me meer energie koste dan ik ervoor terugkreeg.

Daarover geef ik een masterclass “Breek uit de sleur!” – zo vind je en scoor je de baan van je leven. Je kan je hiervoor aanmelden via Samendieper.nl/masterclass

✔ maandag 9 oktober van 19.30 tot ca. 20.30 uur.

✔ via zoom!

✔ deelname is gratis.

Bij deelname aan de masterclass ontvang je een pdf met waardevolle tips die ervoor zorgen dat je directe focus en vertrouwen krijgt dat je die droombaan gaat krijgen.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>