januari 8, 2023

Sap, sap en sap

Wat kreeg ik veel vragen over mijn detox sap kuur! Vandaar nu dit bericht met mijn ervaring.

Ik moet zeggen: Het is me goed bevallen. Hoewel ik niet direct een volgende kuur ga plannen. 😃

Het afbouwen in de 3 dagen ervoor ging prima. Nu had ik als snack voor in de avond heerlijke carrotcake bliss balls, dat maakte het minderen van zuivel, kaas en suiker makkelijker. Tijdens dit afbouwen heb ik ook zeker geen honger gehad.

De eerste dag moest ik wel wennen aan de smaak van de sapjes. De eerste in de ochtend is heel zuur! Maar de 2e dag kon ik dat al een stuk beter aan. Echt heel lekker vond ik ze niet, maar vies ook zeker niet. Er zaten vrij veel groene sapjes bij. De rode en het oranje sapje smaakten wat zoeter en dat vond ik lekkerder. De soepen voor ‘s avonds waren wel echt lekker!

Natuurlijk heb ik wel een hongergevoel gehad, maar zelfs in de stad heb ik de geuren van allerlei lekkere snacks kunnen weerstaan. Ik ben wel gewoon gaan fietsen en wandelen tijdens die dagen. Dat wordt ook aangeraden. Omdat je wel wat minder energie hebt, wordt Intensief sporten afgeraden. Ik heb het wel erg koud gehad die dagen, het was dat weekend ook heel guur weer.

Vooral het stukje bewustwording van wat je allemaal (te veel) eet heeft mij geholpen om ook nog verder af te vallen. Ook het minderen in de hoeveelheid geraffineerde suikers heeft daarbij geholpen.

En het was wel heel fijn om niet dagelijks te hoeven bedenken wat ik ging koken. Ook omdat ik die dagen alleen thuis was.

Nu kijken of ik mijn aanpassingen ook kan volhouden. 😃

Wil jij nu in het nieuwe jaar ook even fris starten bijvoorbeeld op je werk? Plan dan een gratis Weer zin in je werk-brainstorm sessie in via SamenDieper.nl/gesprek

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>