• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Spijbel jij weleens van je werk?

februari 18, 2023

Spijbel jij weleens van je werk?

Hoe groot is jouw verantwoordelijkheidsgevoel voor je werk?

Heb je wel eens zo’n dag dat je je bed er niet voor uit wil komen?

Mijn verantwoordelijkheidsgevoel is altijd erg groot geweest. En ook voor mijn werk geldt dat ik eigenlijk altijd ga. Zin of geen zin. Zelfs met een flinke verkoudheid (hoewel ik nu na Corona dan sneller kies voor thuiswerken).

Maar ik kan me wel voorstellen dat het een dag niet wil. En ik hoop tegelijkertijd dat het niet te vaak voorkomt omdat het weer extra werkdruk bij de collega’s bezorgd.😟

Voor werkgevers loopt de zorg bij ziekteverzuim steeds meer op. Naast de kosten die het met zich meebrengt, zien die ook de oplopende werkdruk. In de CAO’s lijkt er dan ook steeds meer ruimte te komen voor duurzame inzetbaarheid.

Wat duurzame inzetbaarheid is?

De zorg dat werknemers vitaler blijven en daardoor minder vaak uitvallen. Zelf heb ik een werkgever waar vorig jaar in dat kader een regeling voor vitaliteitsverlof is opgenomen. Hiermee kan ik 2 maanden vrij nemen met 50 % salaris. Deze tijd kan ik geheel zelf indelen. Zeer fijn kan ik je zeggen! Tijd om eens alles op een rijtje te zetten. En om een stuk persoonlijke ontwikkeling op te pakken.

Maar ook coaching in verschillende soorten en maten wordt steeds vaker door de werkgever aangeboden of vergoed. Hierbij gaat de coaching natuurlijk lang niet altijd om het vinden van een andere baan. Je werkgever zal je graag willen houden in deze krappe arbeidsmarkt. 😃

Maar het kan wel gaan om coaching op competenties, het onderzoeken van jouw talenten en valkuilen. Hoe je beter met stress kunt omgaan. Ook onderzoeken welke vervolgopleiding of training jij nodig hebt. En niet onbelangrijk is het coachen op de privé-werk balans.

Zie je coaching op een van deze vlakken wel zitten? Ga dan in gesprek met je werkgever.

Daarnaast kan je altijd een gratis brainstorm gesprek bij mij aanvragen op Samendieper.nl/gesprek

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>