maart 10, 2024

Spontaan gepland: kan dat?

Ja, dat kan zeker!

Het klinkt nogal tegenstrijdig toch?

Maar je kan spontaan bedenken dat je iets wilt en dat dan toch plannen.

Ik zal een voorbeeld geven.

Je bedenkt bij het lezen van een recensie dat je die film echt wilt zien. Dan zal je toch eerst kijken waar en wanneer deze draait. En je laat je niet weerhouden om de reservering te doen vanwege mogelijke wensen of verplichtingen van anderen. Het geeft je een heerlijk blij gevoel en vooruitzicht.

Hoewel het minder spontaan voelt, voldoet het volledig aan de voorwaarden van spontaan:

vrijwillig. Zonder dwang. Zonder belemmeringen iets doen vanuit je kern of je hart.

Zo zal het met meer activiteiten zijn.

Je kan in de ochtend bedenken dat je graag een specifieke sportles wilt volgen. Dan zal je toch moeten wachten tot deze begint en plannen dat je er op tijd naartoe gaat.

Ook een training of workshop kan je vanuit je hart willen volgen. En als er al praktische belemmeringen zijn, dan zet je die opzij. Dan is het niet volledig spontaan, maar toch houd niets je tegen.

Wil jij ook vaker spontaan kunnen zijn? Minder vaak het gevoel hebben dat dingen die je wilt nooit kunnen? Of minder vaak eerst kijken of het okay is met de mensen om je heen?

Ik gun het iedereen om spontaan te zijn (en je wordt er echt gelukkiger van). Daarom heb ik een e-book geschreven Van sleur naar spontaniteit! Daarin geef ik je 3 tips als eerste stap op weg naar meer spontaniteit in je leven.

Wil je deze ontvangen? Vermeld dan “planning” in de comments dan stuur ik je het e-book toe.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>