november 11, 2022

Stem of geen stem?

Nee, dit gaat niet over verkiezingen 😃

Een goede vriendin van mij heeft 2 grote passies. Haar werk in de zorg en het zingen bij een popkoor Noiz. Dat laatste doet ze al jaren. Wekelijks oefenen met het koor op locatie en tijdens Corona online via Zoom.

Het koor geeft elke paar jaar altijd een groot optreden. Voor Corona was het een keer op een leuke buitenlocatie waar ook andere bands optraden, nu kan het weer binnen in een cultureel centrum Nesterlé in Nistelrode.

We wonen niet bij elkaar in de buurt. Daardoor zien we elkaar niet zo vaak en is het altijd weer fijn om elkaar te zien en te spreken. Voor zo’n optreden van haar vind ik het dan altijd wel leuk om te gaan kijken. Ook wetend hoeveel dit voor haar betekent. Hiervoor boek ik dan ook een hotel zodat we elkaar de dag daarna ook nog even spreken.

Mijn vriendin en het koor zijn hier al meer dan een half jaar voor aan het oefenen. Het moet dan ook een mooi optreden worden met als basis idee: Beste Zangers!

Maar net afgelopen week werd ze verkouden… Gelukkig geen Corona, maar haar stem is volledig weg. Dit en Corona zijn echt haar grootste nachtmerries zo voor het optreden. Op haar werk draagt ze al voor de zekerheid 2 weken een mondkapje.. En ze voelt zich natuurlijk ook niet echt fijn. Echt balen. En ze weet dat er best wat mensen speciaal voor haar een kaartje hebben gekocht, dus dat geeft nog wat extra stress.

Dus het was even spannend of ik gewoon naar een optreden van het koor zou gaan of dat ik mijn vriendin in het koor zou gaan zien. Gelukkig liet ze weten dat ze toch nog een keer met het koor had kunnen oefenen en dat haar stem langzaam weer beter werd. Pfff, dat maakt het weekend toch net wat leuker en specialer.

Heb jij ook zo’n passie waarvoor je (bijna) alles doet? Betreft dat ook je werk?

Doe je werk dat alleen zorgt voor brood op de plank? Dan loop je de kans dat je het niet volhoudt. Je voelt je te verantwoordelijk of je verveelt je. Een burn-out of bore-out liggen dan op de loer. Wil jij dit voorkomen?

Download nu gratis het e-book 3 praktische tips voor nieuw werkplezier!

Deze staat op Samendieper.nl/ebook

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>