oktober 2, 2023

Talent voor coachen?

Je hebt 4 bolletjes!

Voor de freelance coach opdrachten was ik gevraagd om de opleiding tot TMA professional te gaan volgen. Deze talent en motivatie analyse wordt regelmatig ingezet in re-integratie trajecten en dus is het fijn als ik deze opleiding zelf heb gedaan.

Natuurlijk ga ik dat doen. Dus me direct opgegeven zodat ik in september kon beginnen.

Nu is een voorwaarde voor het starten dat je zelf een TMA analyse hebt ingevuld en besproken met een andere TMA professional.

Omdat ik de opleiding doe op verzoek van deze opdrachtgever, leek het me logisch om ook de bespreking met haar te doen.

Ik werd toch wel wat zenuwachtig toen de bespreking dichterbij kwam. Wat nou als er iets uitgekomen was wat niet gunstig zou zijn voor mijn functioneren? Maar ja, de afspraak was al gemaakt…

Bijna gelijk in het gesprek melde ze al: je hebt 4 bolletjes bij het talent Coaching! We hebben er dus zeker goed aan gedaan om jou aan te nemen. 😀 4 bolletjes is het hoogst haalbare.

Pfff, dat was een opluchting. Verder zijn we nog door de rapportages heen gelopen, maar waren er geen opvallende zaken. Een deel is ook langs me heen gegaan door die eerste mededeling.

Natuurlijk vertrouw je erop dat je talent hebt voor wat je leuk vindt. Maar mijn ervaring uit het verleden is dat je heel lang werk kunt volhouden op wilskracht. Dan maakt het je toch niet echt gelukkig. Collega’s zijn vaak leuk, waardering is er voldoende. Maar echt gelukkig? Nee.

Ik heb een e-book geschreven Van ‘werken voor geld’ naar ‘de baan van je leven’! met daarin de inzichten die ik opdeed tijdens mijn reis naar mijn passie in het werk. Wil jij die lezen? Vermeld “TALENT” in de comments dan zorg ik dat je het e-book krijgt

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>