november 2, 2023

Test of analyse?

Hoe voelt het voor jou om beoordeeld te worden?

Soms kan een beoordeling aankomen als een veroordeling. Dat is niet fijn. Net als een negatieve beoordeling. Je kan hierdoor zelfs in een dip terecht komen.

.

Tijdens een loopbaan traject worden ook altijd een aantal testen gedaan. Om te kijken waar je interesse ligt, welke kwaliteiten je hebt en om te kijken waar je talenten en competenties liggen. Dit worden vaak testen genoemd. Zo heb je een Balanskleurentest, beroepskeuzetest en competentietest. Maar een test die moet weergeven wat in jou zit kan je toch nooit fout doen? Het is geen beoordeling. Het is een hulpmiddel om je inzichten te geven. Of misschien zelfs alleen een bevestiging van wat je al wist.

Toch kan de term test aanleiding geven tot stress. Het gevoel dat je het goed moet doen. Al is het maar om te zorgen dat de test de goede uitslag geeft. Dit gevoel is bijna niet weg te nemen.

Gelukkig zijn er ook analyses beschikbaar. Waaronder de TMA. Hierbij gaan we sowieso uit van de positieve resultaten. Waar zitten je talenten, welke competenties kan je ontwikkelen? Ook is het mogelijk om te ontdekken wat je te veel energie kost.

Wat zou jij liever doen? Een test of een analyse?

In het “Dromen, durven, doen” traject dat ik aanbied, kijken we samen naar de opties en hoe die een aanvulling kunnen geven. Geen testen die overbodig zijn, zeker niet als die stress geven.

Wil je hierover met mij in gesprek, stuur me dan gerust een dm. Dit onderwerp komt ook ter sprake in de masterclass “Breek uit de sleur!” – zo vind je en scoor je de baan van je leven. Je kan je hiervoor aanmelden via Samendieper.nl/masterclass

✔ maandag 6 november van 19.30 tot ca. 20.30 uur.

✔ via zoom!

✔ deelname is gratis.

Bij deelname aan de masterclass ontvang je een pdf met waardevolle tips die ervoor zorgen dat je directe focus en vertrouwen krijgt dat je die droombaan gaat krijgen.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>