• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Twee buffels in ruil voor een vaste baan bij de overheid

augustus 31, 2022

Twee buffels in ruil voor een vaste baan bij de overheid

Bij een wandeling in de bergen met uitzichten op de mooie rijstterrassen vertelde Son met tranen in zijn ogen over zijn relatie met zijn vader. Son was de gids die ons tijdens onze reis door Vietnam in de noordelijke regio begeleide.

Son vertelde dat in Vietnam de familie heel erg belangrijk is. Binnen een gezin zijn de zonen nog belangrijker dan de dochters omdat de dochters uit de familie weggaan wanneer ze trouwen. Son was de enige zoon van zijn ouders. Ze vonden het daarom extra belangrijk dat hij goed terecht zou komen en een goede baan zou krijgen.

Hij ging daarom studeren, maar zonder een idee te hebben wat hij daarna wilde gaan doen. Zijn vader vond dat hij voor de overheid moest gaan werken omdat dit veel zekerheid gaf. Via via via kende hij iemand die daarin wel iets kon betekenen en Son’s vader verkocht 2 van hun waterbuffels om daarmee een baan in de bosbouw voor Son ‘te kopen’.

Son heeft dat werk 5 maanden gedaan, maar was er niet blij mee. Hij wist inmiddels dat hij gids voor toeristen wilde worden en gaf zijn baan op. Hij volgde zijn hart en werd gids. Daar was zijn vader het natuurlijk helemaal niet mee eens en hij wilde Son niet meer spreken. Son had het daar erg moeilijk mee…

Op een gegeven moment had Son voldoende verdiend om zijn vader een waterbuffel terug te kunnen geven. Dat hielp enigszins om het contact wat te herstellen.

Tijdens COVID had Son vervolgens een tijd geen inkomen, dat was natuurlijk anders geweest met de baan voor de overheid. Son begrijpt hierdoor zijn vader nu beter, ook omdat hij nu ook zelf vader is.

Toch is voor Son zijn passie voor het werken als gids belangrijker dan de zekerheid van inkomen. Hoe is dat voor jou? Wil jij ook de sprong in het diepe nemen en kijken hoe je je passie kunt volgen? Meld je dan aan voor een van de gratis adviesgesprekken op samendieper.nl/adviesgesprek

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>