• Home
  • |
  • Blog
  • |
  • Vakmanschap of persoonlijkheid?

augustus 24, 2023

Vakmanschap of persoonlijkheid?

Wat is belangrijker bij een coach?

En hoe kom je erachter?

Ik begin even met vakmanschap en kennis. Daarvoor kan je kijken naar de opleiding, ervaring en of degene aangesloten is bij een vakvereniging.

Je hebt 2 vakverenigingen voor coaches de NOBCO en specifiek voor loopbaancoaches de NOLOC. Dan weet je in ieder geval dat er een goede opleiding is gevolgd. De NOBCO werkt daarnaast ook nog met certificering op basis van aangetoonde ervaring en vakvolwassenheid.

Beginnende coaches zullen nog niet gecertificeerd zijn. Maar of ze daarom minder goed zijn? Misschien hebben beginnende coaches juist nog wel die frisse blik. Denken ze makkelijker out of the box. Kunnen ze net even die speldenprik geven om je in actie te laten komen.

De persoonlijkheid van een coach kan je misschien een beetje halen uit de website. Maar die kan ook door anderen gemaakt zijn.

Dus is er maar een manier om erachter te komen. Ga een gesprek aan. Bij mij kan dit gratis! Tijdens een gesprek voel je of er een klick is, maar ook bespreek je wat de coach voor je kan doen.

Maar nu terug naar de vraag wat is belangrijker: vakmanschap of persoonlijkheid?

Ik vind beiden belangrijk! Maar zeker bij langere trajecten is de klick heel belangrijk. Je deelt veel samen. Als je dan een coach hebt waar je niets mee hebt, dan wordt het traject niet de mooie ervaring die het je ook mag geven.

Misschien herken je dit ook op je werk? Je collega heeft heel veel kennis, maar je kan echt niet met haar door een deur?

Wil jij eens kijken of er een klick is met mij en wat ik voor jou kan betekenen?

Reserveer dan je gratis brainstorm gesprek “de baan van je dromen” op samendieper.nl/gesprek

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>