januari 19, 2023

Van de regen in de drup?

Ik stapte de deur uit om wat boodschappen te gaan doen. Het zonnetje scheen.

En toen… regende het. En niet een beetje, maar echt flink!

Eerst dacht ik even “ik ga terug, ik laat me niet natregenen”. Maar vervolgens bedacht ik me ook dat het nooit lang kon blijven regenen terwijl de zon scheen. Dus liep ik door. Het duurde wel iets langer dan ik had verwacht, maar het werd droog 😃

Hoe vaak loop jij tegen zulke onverwachte dingen aan? In een gezin met kinderen zal dat misschien wel wat vaker gebeuren. Kinderen zijn spontaan en kunnen je makkelijk verrassen. Maar daarbuiten?

Ik heb het heel lang op mijn werk gehad dat er juist helemaal niets onverwachts gebeurde. Het werk kon ik bij wijze van spreken met mijn ogen dicht doen. Doordat er geen uitdagingen waren, werd ik er juist ook weer heel erg moe van. En had ik er ook niet veel zin in.

Ik probeerde mijn leven leuker te maken door mezelf te verwennen met extra snacks, veel tv kijken, laat naar bed gaan en niet te gaan sporten. Maar dat hielp ook niet echt.

Het was het makkelijkst geweest als ik niets had veranderd, maar dan had ik wel heel makkelijk in een bore-out kunnen belanden!

Als je geen risico’s durft te nemen, niet door de regen durft te lopen, zul je ook nooit je droombaan kunnen verwezenlijken. Als je niet kan omgaan met onverwachte dingen, zul je je nooit vrij en blij in je werk kunnen voelen!

Misschien ben jij nog niet zover dat je een andere baan wilt gaan zoeken? Maar zou je wel graag weer wat werkplezier willen ervaren?

Download nu “3 praktische tips voor nieuw werkplezier!” op samendieper.nl/ebook

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>