mei 12, 2023

Waarom kies je voor mij?

En waarom niet?

Ik doe het werk met mijn ogen dicht. Maar ik heb wel erg leuke collega’s. Dat is wel erg belangrijk en zorgt ervoor dat ik toch nog wat langer twijfel.

Ik heb nu al een combi-baan met een deel business controlling en een deel general ledger accounting. Maar daardoor hoor ik helemaal nergens meer echt bij. Ik heb niet het gevoel dat ik nog verder kan groeien bij deze werkgever.

Dus toch maar weer vacatures kijken. Vooral kijken naar de bekende functies. Daar heb ik ervaring in en voldoe ik redelijk aan de gestelde eisen. Spreekt het bedrijf me aan? Is de reistijd okay? Wat is mijn gevoel? Kan ik er enthousiast over worden?

Dan mijn cv bijwerken. Kan ik mijn standaard cv opsturen? Staat alles erin wat ze willen weten?

En dan de sollicitatiebrief. Wat spreekt mij aan in de functie, maar ook vooral in het bedrijf. Hebben ze een missie of visie waarover ik iets kan zeggen? En natuurlijk voeg ik nog de reden toe dat ze met mij willen kennismaken.

Dan afwachten, altijd weer spannend. Krijg je een uitnodiging of een afwijzing?

En dan begin je weer van voren af aan.

Ik ben zo 10 x van baan gewisseld. En daarbij ben ik langzaam ook wel van functie veranderd. Vanuit personeelsadministratie, naar salarisadministratie, naar crediteurenadministratie, naar grootboekadministratie, naar functioneel beheer en uiteindelijk Scrummaster.

Nu heb ik mijn passie gevonden als loopbaancoach. Ik help anderen ook graag hun passie te vinden!

Ik weet dus wat het is om op zoek te zijn naar een nieuwe baan.

En ik weet ook dat het nu belangrijk is om te kijken van welk werk je echt blij wordt in plaats van gewoon in de bekende functie verder te gaan. Daardoor voelt straks je baan niet als werk maar als iets wat je echt graag doet.

Ik heb een e-boek geschreven over mijn inzichten Van ‘werken voor geld’ naar ‘de baan van je leven’! Deze inzichten kunnen jou ook helpen met de eerste stap. Je vraagt hem aan door KEUZE in de comments te vermelden.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>