juli 2, 2022

Wees eens egoïstisch!

Je werkdag begon gister goed. Er lag meer dan genoeg werk. Dat ook allemaal af moest. Maar je had even tijd om alle taken op een rijtje te zetten, je prioriteiten te bepalen en lekker van start te gaan.
Het ging ook lekker! Af en toe even afstemmen met je collega’s zodat je zeker wist dat het goed was wat je deed.

Aan het eind van de ochtend kwam je leidinggevende langs met een klusje. Iets wat wel direct moest en ook nog om 13.30 uur af moest zijn. Hoewel je eigenlijk een lunchwandeling gepland had staan met een vriend, zei je toch dat het voor elkaar zou komen.
Toen je weer alleen was, zuchtte je flink, belde je je vriend af die je vroeg waarom je weer “ja” had gezegd en wat jullie vriendschap voor jou betekende. Au! dat voelde je wel. Je baalde ook al flink. Maar omdat je had gezegd dat het voor elkaar kwam, moest je nu hard aan het werk.

Uiteindelijk had je het klusje net op tijd af. Pfff, gelukkig was je leidinggevende tevreden. Maar hij kwam wel gelijk met nog een verzoek om een van de dingen die je ‘s ochtends had gedaan, toch nog helemaal aan te passen. En je had ook nog een lading werk liggen!
Dan maar snel even een broodje tussendoor en weer door. Je had dus helemaal nog geen pauze gehad. Je humeur was wel tot het 0-punt gezakt. Maar er iets over zeggen? Nee, dat deed je toch niet.
Waarom niet? Verantwoordelijkheid, bang voor afwijzing, bang voor kritiek, bang dat je faalt, dat je niet aardig gevonden wordt, dat je egoïstisch bent?

Wees eens egoïstisch! Wat kan er gebeuren? Je leidinggevende gaat een keer naar je collega in plaats van naar jou. Je krijgt misschien wel een compliment omdat je je grenzen stelt!
Ontdek wat voor jou de reden is dat je geen “nee” durft te zeggen en voel je vrijer.

Ik hoor graag van jou waarom jij geen “nee” durft te zeggen. Vermeld dit in het commentaar.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>