november 2, 2023

Zou je me nog herkennen?

Dit is een schoolfoto van de lagere school, 5e klas basisschool (nu groep 7). Ik was 9 jaar.

Je ziet nog net een ketting onder mijn jurk vandaan komen. Daaraan hing de huissleutel.

Mijn moeder was 3 jaar eerder overleden en mijn vader werkte als bedrijfsleider in een doe het zelf winkel, dus als school afgelopen was, kon ik zelf naar huis.

Ik had wel een oudere zus, maar die zat al op de middelbare school. Soms was die wel thuis, maar niet altijd.

Ik had een goede vriendin waar ik vaak mee speelde. Verder hield ik veel van lezen. Dus ik vermaakte me wel. Maar de gezelligheid die ik later bij een vriendin van de middelbare school ervaarde die was er bij ons niet.

Regelmatig ging ik ook naar mijn tante toe voor de gezelligheid. Even thee drinken en wat warmte en aandacht.

Veel gevoel werd er thuis niet getoond. We leefden alle drie ons leven. We gingen door.

Zelfs bij verdriet, drukten we dat weg. Stel je voor dat we de tranen niet meer konden stoppen.

De afgelopen jaren is gevoel wel belangrijk geworden in mijn leven. Ik ben het gaan toelaten in mijn leven. Het mag er zijn.

Eindelijk ben ik het gevoel van gemis van mijn moeder gaan ervaren en ook het gemis van voldoening op mijn werk. Door het volgen van workshops in het kader van persoonlijke ontwikkeling en door het krijgen van coaching ben ik stap voor stap dichter bij mezelf gekomen. De beschermingslaag is eraf. Dat is zelfs te zien op de foto’s!

Gevoel maakt het leven niet direct makkelijker, maar geeft het wel zoveel meer diepgang.

Soms denk ik wel eens: het oppervlakkige van vroeger was wel heel makkelijk. Maar toch zou ik niet meer zonder gevoel kunnen.

Mijn inzichten en stappen naar een baan waarin passie en voldoening er wel toe doen, laat ik zien in een masterclass “Breek uit de sleur!” – zo vind je en scoor je de baan van je leven. Je kan je hiervoor aanmelden via Samendieper.nl/masterclass

✔ maandag 6 november van 19.30 tot ca. 20.30 uur.

✔ via zoom!

✔ deelname is gratis.

Bij deelname aan de masterclass ontvang je een pdf met waardevolle tips die ervoor zorgen dat je directe focus en vertrouwen krijgt dat je die droombaan gaat krijgen.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>