april 21, 2023

Zuurstofmasker op!

Ik maak me veel zorgen over een aantal mensen in mijn directe omgeving die met hun gezondheid worstelen.

Een vriendin zit in revalidatie na een hersenbloeding, een andere vriendin weet sinds een paar maanden dat ze diabetes heeft. Maar ook binnen mijn familie gaat het niet zo lekker qua ziekte en gezondheid.

Dit zijn wel dingen die me veel bezig houden. En waarschijnlijk heb jij ook genoeg zorgen over mensen in jouw omgeving?

Tegelijkertijd heb je zelf misschien ook weinig energie doordat je je werk vooral doet om te kunnen leven.

De vraag is nu voor wie zorg je eerst? Een van de mensen in je omgeving die zelf met hun gezondheid bezig zijn of jezelf?

Misschien is je eerste reactie wel om voor de anderen te zorgen. Die zijn er toch veel erger aan toe?

Maar heb je er wel eens bij stil gestaan dat je door de stress op of door je werk zelf ook een grote kans loopt om straks bij de groep te horen die zorg nodig hebben?

Hier mag je ook het principe toepassen zoals je dat bij de veiligheidsinstructies in het vliegtuig meekrijgt. Zet eerst zelf het zuurstofmasker op, dan pas bij anderen!

Je hebt nu nog de kans om voor jezelf te zorgen en op zoek je gaan naar werk dat niet voelt als werk en waar je na een werkdag nog wel energie over hebt om voor een van de anderen te zorgen!

Ik heb een e-book geschreven Van ‘werken voor geld’ naar ‘de baan van je leven’! waarin je alvast 3 inzichten krijgt waarmee je dichter bij jezelf en je passie komt! Vraag hem aan door in de comments ZORG te vermelden, dan laat ik je weten hoe je deze zo snel mogelijk krijgt.

Gratis e-book

Van 'sleur' naar 'spontaniteit'!

Drie verrassende inzichten die mij hielpen om mijn spontaniteit en geluk terug te krijgen.

>